Innovationsprocesser og entrepreneurskab

Vi undersøger og styrker udviklingen af innovationskompetencer i samarbejde med offentlige og private organisationer

Sektionsleder: Sara Grex.

Vores projekter er tværfaglige og navigerer på tværs af komplekse innovationssystemer, hvor en menneskecentreret og teknologiorienteret tankegang er nødvendig for at tackle komplekse samfundsmæssige udfordringer.

Med fokus på menneskecentreret design udforsker vi metoder til design og facilitering af innovationsprocesser ved at inkorporere principper for deltagende design og brugerinvolvering, og vi sigter mod at udvikle rammer, der guider innovationsprocesser mod meningsfulde og brugercentrerede resultater.

Centralt i vores arbejde er et engagement i at fremme samarbejde på tværs af discipliner og økosystemer. Vi engagerer os i projekter, der bringer forskellige aktører og kompetencer sammen, især inden for områder som sundhedspleje og fremstillingsindustrien. Ved at co-skabe med en mangfoldighed af interessenter, sigter vi mod at muliggøre innovation gennem en holistisk forståelse af komplekse udfordringer, sikrer, at vores forskning og løsninger fremmer dialogen for udvikling og implementering af innovationsprocesser, teknologier og værktøjer sammen.

Undervisning og læring i innovation og entreprenørskab er centralt for vores mission, og vi dykker ned i effektive metoder til undervisning og læring inden for innovation og entreprenørskab. Gennem pædagogisk udforskning og udvikling af innovative læremidler stræber vi efter at udruste individer med de kompetencer, der er nødvendige for at navigere og handle i virksomheds- og entreprenørskabsinnovationsprocesser.

Forsknings temaer

  • Værdiskabelse i innovations samarbejder
  • Design og facilitering af innovationsprocesser
  • Undervisning og læring i innovation og entreprenørskab
  • Virksomhedsinnovation og entreprenørskab økosystemer
  • Produktudvikling med vægt på smidighed, innovation, brugercentricitet og løbende forbedring
  • AI i innovationsprocesser

Strategisk fokus og hovedspørgsmål 2023-25

  • Hvordan understøtter, faciliterer og bemyndiger man innovation i komplekse innovationsøkosystemer (f.eks. sundhedsøkosystemet), som har stor indvirkning på samfundsmæssige udfordringer?
  • Hvordan anvendes AI-teknologier i innovationsprocesser og problemløsning? Hvad er rollen, indvirkningen og de etiske overvejelser?
  • Hvordan forstår man værdiskabelse i samarbejde mellem studerende, fakultet og omgivelser som virksomheder, startups og offentlige enheder?
  • Udvikle metoder, hvor studerende aktivt involveres i dataindsamling på forskningsprojekter.

Samarbejde

SMV'er og virksomheder fra Innovationspilot og Kom Løft projektet, hospitaler og sundhedspleje økosystem, startups, andre forskningsgrupper, andre universiteter.

Medarbejdere

Find kontaktinformation på medarbejdere tilknyttet sektionen.