Mobilitet på tværs

Mobilitet på tværs

 Projektet har arbejdet med at styrke samspillet på tværs af transportformer, kommunale og nationale grænser og på tværs af land og by.

Der er brug for grøn mobilitet, der sikrer et geografisk sammenhængende arbejdsmarked, understøtter livet på landet og reducerer CO2-udledningen fra transporten. Dét er opgaven for fremtidens transport i Greater Copenhagen, hvor biltrafikken og CO2-udledningen fra transporten er stigende. Desuden er den kollektive trafik presset økonomisk, og uden for de større byer bliver stadig flere borgere afhængige af at køre i bil. Derfor har Mobilitet på Tværs arbejdet praktisk med, hvordan vi kan gøre det nemmere for borgerne i hele geografien at vælge grøn transport i hverdagen.

Bag projektet står 17 partnere, bestående af otte kommuner, Region Hovedstaden, Innovation Skåne, Gate 21, Mobile Heigts, Concito, 4-leaf consulting, Roskilde Universitet og DTU Engineering Technology.

Sammen har vi i det interregionale projekt arbejdet med at fremme grøn mobilitet for borgerne med nye mobilitetsløsninger, som for eksempel delebiler, samkørsel og nye højhastighedscykler for at understøtte tilgængeligheden i og på tværs af Greater Copenhagen.

Projektet har arbejdet med at styrke samspillet på tværs af transportformer, kommunale og nationale grænser og på tværs af land og by.

Projektet startede i 2020 – og blev afsluttet i september 2022. Projektet var støttet af Interreg.

Du kan læse meget mere om projektets resultater hos Gate 21 her: Mobilitet på Tværs | Gate 21

Kontakt

Steven Seth Harrod
Lektor
DTU Engineering Technology