Mandag den 2. november tiltrådte Malene Kirstine Holst som afdelingschef for Afdelingen for Innovation på DTU Diplom. Malenes baggrund kombinerer innovation, erhvervsliv og uddannelse, som tidligere rådgivende ingeniør, projektleder, erhvervs-ph.d. og underviser på universitetsniveau. Stillingen som innovationschef er på mange måder det perfekte match, der binder Malenes kompetencer og faglige interesser sammen.
DTU Diploms nye Innovationschef, Malene Kirstine Holst, er klar til i endnu højere grad at professionalisere arbejdet i Innovationsafdelingen. Malene skal, som én blandt mange opgaver, ruste afdelingen til at supportere og udfordre underviserne til at levere de 20 procent innovation, som er en del af stillingsstrukturen.
”Der er ingen tvivl om, at Malenes baggrund og solide faglige og ledelsesmæssige kompetencer passer perfekt til mange af de udfordringer, vi står overfor på DTU Diplom. Hun har både erfaring med undervisning på universitetsniveau, studieledelse, projektledelse af store og komplekse projekter og ikke mindst med innovation. Som person er Malene ambitiøs, struktureret og vedholdende, og jeg er meget glad for, at Malene nu skal være med til at løfte innovationsområdet på DTU Diplom”, fortæller DTU Diploms direktør Lars D. Christoffersen om baggrunden for valget af Malene som Innovationschef.
Innovation Pilot på programmet
som Innovationschef for DTU Diplom skal Malene både lede Afdelingen for Innovation og sikre, at aktuelle store projekter som Bæredygtig Produktion og Innovation Pilot projektet bliver en succes. Innovation Pilot dækker over det tværfaglige innovationskursus, som DTU Diplom skal udbyde for alle 6. semesterstuderende på DTUs diplomingeniøruddannelse.
”Jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang. I første omgang skal jeg lære stedet at kende og få et overblik over al den innovation, der foregår på DTU Diplom – både det udtalte, men særligt alt det, der foregår som skuffeprojekter blandt underviserne. Det er nemlig vigtige brikker i at lave en overordnet strategi for innovation her på DTU Diplom, hvor alle de dedikerede undervisere kan gense sig selv og sin rolle, fortæller Malene.
"Jeg vil bidrage til en struktur, som gør det lettere for vores undervisere at gå i gang med innovationsprojekter"
Malene Kirstine Holst, Innovationschef
Og hun fortsætter:
På længere sigt vil jeg arbejde målrettet på at styrke samarbejdet med erhvervslivet. Også her vil jeg bidrage til en struktur, som gør det lettere for vores undervisere at gå i gang med innovationsprojekter, en struktur, der bidrager til transparens over, hvilken innovation der foregår, og en struktur, der støtter op om at få erhvervslivet med ind over de enkelte studieretninger”.
Specialeskriveri i England
Malene er 31 år og bor sammen med sin mand og tre børn på 2, 5 og 8 år i Trørød. Hun kommer oprindeligt fra Lihme, som ligger 20 km vest for Skive, hvor hun i gymnasietiden mødte sin mand, Jens, som hun har været sammen med siden.
I sin studietid slog Malene sine folder på Aalborg Universitet, hvor hun tog en civilingeniørgrad i arkitektur. Specialeskrivningen foregik i et rækkehus i Southampton i England, samtidig med at hendes mand, studerede en Master in Finance and International Banking ved University of Southampton.
Efter opholdet i England, blev Malene i 2009 ansat på Aalborg Universitet som videnskabelig assistent, hvor hun fortsatte den forskning, hun havde bedrevet i sit speciale, underviste i arkitektur og digitalt design, og senere arbejdede hun som projektleder for studieledelsen med redefinering af 4 studieretninger.
Digital designmodel til bedre hospitaler
Fra 2011 har Malene været ansat hos ALECTIA i Virum. Malene har gennem sin ansættelse lavet et erhvervs-ph.d.-projekt, hvor hun har udviklet en digital/matematisk model, som kan bruges til at optimere hospitalsdesign i forhold til den fysiske planlægning og selve funktionaliteten af hospitalet.
”Målet var at skabe en digital model, som kan bruges af sygehusplanlæggere, arkitekter og ingeniører til design af hospitaler, og samtidig støtte dialogen med bygherrer omkring planlægningen og prioriteringen af hospitalsbyggeriet, med det overordnede mål at skabe bedre hospitaler”, forklarer Malene.
Ved siden af arbejet med den innovative digitale designmodel arbejdede Malene som projektleder i ALECTIA. Projekterne var primært tilknyttet hospitalssektoren, hvor Malenes baggrund gav stor værdi i de store og komplekse byggeprojekter, hvor automation og funktionalitet var i højsæde.
Løber, blomster og mad
Malenes faglige ambitioner påvirker også hendes fritid. Hun er en dedikeret løber, og så har hun en stor passion og mange systemer for blomster.
”Da vi købte vores hus, ryddede vi straks buskadset. Min mand etablerede en køkkenhave til salater, krydderurter og de vigtigste grøntsager. Jeg selv etablerede blomsterbede, hvortil det skal siges, at der altså skal fyldes en del i en sådan have, når den skal være farve, facon og tidskoordineret, så blomstringsperioder afløser hinanden, faconer i blomster og blade matcher – og ikke mindst, at farverne er koordinerede. Jeg har importeret afsindige mængder stauder fra familien og venner, slutter Malene med et smil.