Torsdag den 21. november slog Ingeniøren og projekt:netværket for femte gang dørene op til projekt:værktøjsdagen. Det skete på Hotel Radisson Blu på Frederiksberg, og her blev der sat fokus på de værktøjer, der understøtter projektleders og -chefers daglige projektledelse. Det er bl.a. it, metoder og uddannelse.
Konferencen, der i høj grad har fokus på erfaringsudveksling og erfaringsdeling, udmærker sig ved, at værktøjerne præsenteres af kunder og brugere. Gennem forskellige workshops fortæller brugerne nemlig de øvrige deltagere om egne overvejelser før og under indkøbet, og om erfaringerne med brugen af og udrulningen af et givent værktøj.
- Der er rigtig god interesse for vores diplomuddannelser og vores øvrige videreuddannelsestilbud, og lige nu har jeg for eksempel talt med en repræsentant fra TDC, som især var interesseret i vores skræddersyede uddannelsestilbud, som vi kan sætte sammen til virksomhederne. Det der tricker er vores praksisorienterede tilgang til problemstillingerne. Altså det at du umiddelbart kan overføre læringen fra klasselokalet til praksis i virksomheden, fortæller lektor Isa Keller-Andreasen fra Center for Videreuddannelse på DTU Diplom.
HR- og personalechefer
Udover kundecase-præsentationer er konferencemessen et professionelt forum, der bringer projektledere og leverandører sammen om de nævnte produktpræsentationer samt faglige konferenceindlæg, ligesom der sættes turbo på nysgerrigheden og mulighederne, når der fløjtes til start på speeddating mellem konferencedeltagerne og de deltagende virksomheder, som Center for Videreuddannelse på DTU Diplom kan kategoriseres som.
- Vi får rigtig stort udbytte af at deltage i projekt:værktøjsdagen. Jeg har på nuværende tidspunkt talt med omkring 20 HR- og personalechefer fra flere forskellige brancher, som viser interesse for vores uddannelsesmuligheder. Det er folk fra bl.a. Simens, Novo Nordisk, Bygningsstyrelsen og HOFOR. Og noget af det, de finder interessant selve opbygningen af kurserne, samt prisen for at deltage, som de mener, er konkurrencedygtig, siger studieleder Mathilde Pind Rasmussen fra Center for Videreuddannelse.
To case-stories
På projekt:værktøjsdagen var Center for Videreuddannelse aktive på flere fronter. Udover selve udstillingsstanden gjaldt det også to workshopbidrag, hvor tidligere CV-studerende fortalte om deres erfaringer med Diplomuddannelsen i Projektledelse. Det var Morten Christensen fra Novo Nordisk og Jan Krog Henningsen fra Aller Press der sammen fortalte om, hvordan man inddrager et diplomuddannelsesforløb i sit arbejde. Og endelig var det Jan Stahl fra FL Smidt A/S, der gik under huden på, hvordan man bruger videreuddannelse til at øge og forandre den faglige profil i virksomheden.
- Det er vigtigt vi deltager her. Det er et supergodt forum for relevant faglig networking, og en unik lejlighed til at tale med deltagerne, og høre noget om hvad der rør sig i målgruppen for vore uddannelser, afslutter studieleder Jan Schlünssen.