Det var i den grad med stil, at DTU festede igennem ved Årsfesten anno 2013, fredag den 3. maj 2013. Intet var overladt tilfældighederne, og der blev skruet op for ekstravagancen flere gange i løbet af aftenen.
For de fleste studerende og medarbejdere på Ballerup Campus var det den første DTU årsfest. Det blev til et overflødighedshorn af indtryk og fantastisk stemning - krydret med den udfordring det er at finde vej mellem koncertsteder, barer og toiletfaciliteter.
Øller og royalt besøg
Den røde løber var rullet ud ved indgangen til festsalen i bygning 101, og rektor Anders Bjarklev og følge gav hånd til alle, som benyttede den indgang til den officielle del af årsfesten. Seancen blev live-transmitteret, så de gæster, der allerede havde taget plads i festsalen, kunne følge med da et par studerende kom løbende lidt forsinket med et par klirrende nettoposer, og da Hendes Majestæt Dronningen ankom og entrerede festsalen.
Et DTU med visioner
Festsalen var fyldt til sidste plads, da rektor Anders Bjarklev bød velkommen og fortalte om det forgangne år på DTU. Det gjaldt lige fra studenteroptag, dimissioner og samarbejde med erhvervslivet til det målrettede arbejde med at styrke innovationsindsatsen og endelig fusionen med DTU Diplom.
Herefter gik formand for Polyteknisk Forening (PF), Kim Louise Ettrup, på talerstolen. Her var omdrejningspunktet den kommende SU-reform samt de studerendes boligsituation. Områder som PF er meget engageret i.
Endelig kunne Kim Louise Ettrup kåre Professor Henrik Bruus som årets underviser på civilbacheloruddannelsen og Docent Per Goltermann som årets underviser på diplomingeniøruddannelsen. Begge kåringer skete på baggrund af de studerendes nomineringer.
De to undervisere modtog udover æren et par manchetknapper med indgraverede initialer samt et rejsegavekort på hver 25.000 kr. Korte videoreportager gav et muntert indblik i hvorfor de studerende netop havde kåret netop de undervisere.
Guldmedaljer, hornmusik og oldnordisk digtning
Næste programpunkt var udnævnelsen af de to æresdoktorer Professor Paul Seymour, DTU Compute og Professor Wieslaw Królikowski, Australian National University. Der blev også uddelt to guldmedaljer. De gik til henholdsvis Professor Jens Kehlet Nørskov, Stanford University og Søren Brunak, DTU Systembiologi.
Endelig blev DTU priserne uddelt. Professor Bjarne Ersbøl fra DTU Compute modtog prisen for særlig indsats i forbindelse med myndighedsrådgivning mens seniorforsker Caroline P. Baron fra DTU Fødevareinstituttet modtog DTU’s Internationaliseringspris. Endelig blev Michael Rørdam Andersen fra DTU Systembiologi kaldt til podiet som modtager af DTU’s sikkerhedspris.
Se artikel og videoreportager om udnævnelser og prismodtagere
http://www.dtu.dk/Nyheder/Nyt_fra_DTU.aspx?guid=%7B60EC9093-BF0F-45A1-91A6-225715640BA4%7D
Den efterfølgende festforlæsning Future and Fortune of Nations ved CEO Bernhard Palsson fra DTU Biosustain bragte smilene frem på folks læber, da han med afsæt i oldnordisk digtning førte forsamlingen ind i arbejdet med at bruge DNA og cellefabrikker til at fremstille kemikalier på en mere bæredygtig måde end i dag.
Nytænkende musikalsk afslutning
Det Ny Bigband og solist Susanne Elmark markerede afslutningen på den to timer lange officielle del af Årsfesten med en uropførelse af en suite af Carl Nielsen satser. Det var et flot og stemningsmættet musisk arrangement, som flere steder var samtale-emne omkring bordene ved den efterfølgende middag.
Velsmagende menu i stort format
De i alt 3001 pladser til middagsgæster var udsolgt, og de flot pyntede borde var placeret i blandt andet kantine, bibliotek, administrationshal og Glassalen.
Her kunne de spisende årsfestdeltagere nyde norsk laks, dyreinderlår og til dessert mangokompot. Den festligt komponerede menu var dermed et elegant oplæg til den efterfølgende festivitas for smokingklædte herrer og kjolebærende damer i alle aldre.
De svære valg
På trods af de uanede teknologiske muligheder kan man stadig ikke her i 2013 være fysisk til stede flere steder på en gang. Derfor skulle der efter middagen træffes valg.
Man kunne kaste sig ud i den på DTU så populære lanciers, nyde et glas champagne eller en øl i en af de mange barer, eller man kunne gå ned i biblioteket og slå sig løs på dansegulvet til de fede rytmer fra Vetö Big Band. Lidt senere kunne man nyde Blå Mandag Jazzband i Glassalen eller lægge vejen forbi Oticonsalens tilbud om plagiatbandet Queen Machine. Alternativt kunne man feste til Alphabeats evigglade og dansevenlige disko-pop fyrværkeri.
Deltagerne kunne også man gennem første del aftenen og natten danse Les Lanciers flere steder i 101. Og glem alt om danse sig igennem de fem ture til lyden fra en ældre ghettoblaster koblet til skrattende højtalere. Næ, dansen blev akkompagneret af en lille håndfuld strygere, som på elegant vis understøttede såvel de rutinerede kvadriljer, som havde deltaget i instruktion i dagene op til årsfesten, og dem, som mere spontant havde kastet sig ud i Lanciers-dansens udfordringer. Uanset forudsætninger var der store smil at spore overalt på gulvet.
Alt i alt var der i den grad sørget for noget til hver en smag, og studerende og medarbejdere mødtes og festede i en fantastisk stemning på tværs af Universitetet.
Vi ses
Resten af natten kunne deltagerne høre de dunkende disko-rytmer strømme ud fra Oticon salen, og det forlyder, at feststemningen stadig var i top ud på de små timer. De sidste gæster sagde godnat til bartendere, garderobe-crew og sikkerhedspersonale kl. 5. Og der var med garanti mange, som på vej hjem tænkte. Tak for et brag af en Årsfest.