To hold fra DTU Diplom præmieret ved GRØN Dyst

To hold fra DTU Diplom kunne tage ekstra glade hjem fra Grøn Dyst, som blev afholdt på DTU Lyngby Campus fredag den 26. juni. Det blev nemlig til en flot 1. og 2. præmie i kategorien Bachelor Course Concept

Der var ellers kamp om podiepladserne, da hele 134 projekter deltog i dette års udgave af GRØN Dyst på DTU. Fælles for projekterne var et fokus på grønne løsninger, men derudover bød de studerendes ideer på meget forskellige indspark, som blandt andet dækkede områder som grundvand, oliespild, røggasrensning, solenergi, oprensning af havbunden, delecykler og kortere brusebade.

Det var studerende fra DTU Diplom, som stod bag to af de i alt 24 innovative projekter, der blev præmieret inden GRØN Dyst lukkede og slukkede med udendørs Grill og Duné-koncert.

Nudging, som sparer vand
Projektet WaterCue blev tildelt en flot 1. plads og 15.000 kr. i kategorien Bachelor Course Concept. Det er Rasmus Thude, Esben Grande og Peder Mannerup, 2. semester-studerende fra Proces og Innovation, som står bag projektet, hvor de har udviklet enkel og smart løsning, der kan hjælpe os til hver især at spare 13.000 liter vand om året. Metoden er via nudging, nænsomt at minde os om, at vi kan skære et par minutter af brusebadet. Den løsning imponerede juryen, som skrev om WaterCue projektet:

"Fælles for de to projekter, som blev præmieret er den klare kommunikation af elegante og gennemarbejdede løsninger på problemer, der berører os alle direkte. "
Villads Keiding, underviser på Proces & Innovation, DTU Diplom

”Det er så simpelt, det er genialt. Imponerende med funktionsdygtig prototype. Stort potentiale for mindre vandforbrug. Projektet omfatter fuld produktudviklingscyklus. Udmærker sig ved at adressere et billig-marked med henblik på høj udbredelse. Komplet, illustrativ og dynamisk præsentation. Hele processen fra koncept til prototype. Det er nytænkning. Robust løsning og ide. Der er ikke noget vedligehold. Nem at bruge. De studerende har taget den hele vejen i formidling, projekt og udførelse."

Køkkenaffald gav andenplads
Bag projektet Greenbox, som fik en andenplads i kategorien
Bachelor Course Concept, stod en tværfagligt sammensat gruppe. Casper Fisker, Silas Johnstrøm og Christian Ellingsen tilbyder med Greenbox en elegant løsning på den alt for velkendte udfordring med at sortere affald i køkkenet.

”Fælles for de to projekter, som blev præmieret er den klare kommunikation af elegante og gennemarbejdede løsninger på problemer, der berører os alle direkte. Begge vindergrupper har udviklet deres projekter på kurset "Grønt Entreprenørskab", som ligger på 2. semester på Proces og Innovation. Og så har begge grupper kontakt med virksomheder, som er interesserede i at få produkterne på markedet, fortæller en stolt Villads Keiding, underviser på Proces og Innovation.


Studerende bag GreenBox præsenterer deres løsning på GRØN Dyst 2015

Lidt om Grøn Dyst
GRØN DYST er et uddannelsesinitiativ på DTU, som sætter fokus på bæredygtighed, miljø og klimateknologi i alle DTU´s uddannelser. En gang årligt kulminerer arbejdet med grønne og bæredygtige initiativer i undervisningen i GRØN DYST studenterkonferencen, hvor alle DTU’s studerende har mulighed for offentligt at præsentere deres visionære projekter og dyste om forskellige præmier.

DTU arrangerer GRØN DYST hvert år, fordi det bliver vigtigere og vigtigere for de kommende ingeniører at integrere temaer som bæredygtighed og miljø på samme måde som f.eks. økonomi også bliver integreret i mange projekter på DTU.

GRØN DYST er ikke kun en konkurrence, men i lige så høj grad en dag, hvor de studerende kan eksponere sig selv og sine visioner til folk, der arbejder med samme problemstillinger, og dermed få mulighed for at etablere et værdifuldt netværk.

Læs mere på http://www.groendyst.dtu.dk/