Foto Thomas Hjort Jensen

"Campus har det vildt"

fredag 03 sep 21
|
af Line Reeh
På nordsiden af DTU Ballerup Campus, bliver der kun slået stier i græsset. Resten får lov til at vokse vildt - til gavn for bl.a. urter. Læs historien bag de ni bæredygtigheds-eksempler, som man kan se i form af bannere hele september på campus i Lyngby og Ballerup.

Hele september måned fortæller ni bannere på DTU’s campus i Lyngby og Ballerup om, hvordan vi arbejder med bæredygtighed på campus.

 

Bæredygtighed er en af grundstenene i DTU’s arbejde og indgår som et af de tre pejlemærker i DTU’s strategi.

 

Bannerne synliggør nogle af de mange store og små bæredygtighedsinitiativer, der foregår i og omkring DTU’s bygninger og på universitetets grønne områder. Samtidig sætter de fokus på, hvordan DTU hele tiden arbejder på at gøre universitetet mere bæredygtigt. I samme periode gør DTU opmærksom på, hvilken rolle universitetet spiller på forsknings- og uddannelsesområdet med debatindlæg og artikler i pressen.

 

DTU arbejder med biodiversitet og bæredygtighed på vores store grønne områder – det gælder bl.a. den 17 hektar store randskov rundt om DTU Lyngby Campus, de vilde græsarealer på DTU Ballerup Campus og ved området Veddelev på DTU Risø Campus, hvor der er etableret vandhuller. Samtidig understøtter DTU biodiversiteten ved at etablere små miljøer for vilde blomster, insekter, sommerfugle, fugle og padder.

 

Ved at vente med at slå græsplænerne i foråret kommer der f.eks. mange steder vilde blomster på Lyngby Campus. Samtidig spares en klipning eller to med græsslåmaskinen. Det understøtter levesteder for planter og dyr.

 

På nordsiden af DTU Ballerup Campus, bliver der kun slået stier i græsset. Resten får lov til at vokse vildt - til gavn for bl.a. urter. 🌿

 

Foto: Thomas Hjort Jensen

 

Læs mere om bæredygtighed på DTU

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.