Den lille indeklima-sky fra ÅBN

Effektiv indeklima-sky med vind i sejlene

onsdag 14 apr 21
Det startede med en andenplads i studenterkonferencen Grøn Dyst i 2016 og har siden modnet sig til et færdigt produkt og til virksomheden ÅBN. I dag offentliggør RealDania resultatet af en to års lang undersøgelse af effekten af SKYEN på indeklimaet i folkeskolen.

Implement har for RealDania undersøgt effekten af den lille nudging-sky, som fortæller hvornår det er tid til at lufte ud i fx klasse- eller mødelokalet fordi CO2-koncentrationen er blevet for høj. Effekten er blevet undersøgt blandt 3.000 skoleelever i 125 klasseværelser på 33 forskellige skoler i hele landet. I klasselokaler, der var udstyret med SKYEN, blev den tid, som eleverne tilbragte i et miljø med for høj CO2-koncentration, nedbragt fra over 30 minutter om dagen til under 1 minut.

Ved hjælp af SKYEN, der skifter farve fra blå til rød når der er behov for at lufte ud, lykkedes det at få indarbejdet nogle rigtig sunde og bæredygtige indeklimavaner, som fjerner den negative indvirkning af det dårlige indeklima på trivsel og indlæring. Hele rapporten kan læses her.

SKYEN blev født på kurset Grønt Entreprenørskab på DTU Engineering Technology, et obligatorisk kursus på diplomingeniørstudieretningen Proces og Innovation, tilbage i 2016 af de tre diplomingeniørstuderende Troels William Krogh Bertelsen, Valdemar Østergaard og Christoffer Junker Elmelund. Du kan genlæse historien om skyen her.

16 MAJ 2021