Foto Thomas Hjort Jensen

Ny direktør for nyt institut

tirsdag 02 mar 21

Kontakt

Malene Kirstine Holst
Institutdirektør
DTU Engineering Technology
93 51 15 71
Malene Kirstine Holst er udnævnt til direktør for DTU Engineering Technology, Institut for Ingeniørteknologi og -didaktik.

DTU Engineering Technology blev oprettet pr. 1. januar 2021, og 1. marts tiltrådte den konstituerede direktør, Malene Kirstine Holst, som institutdirektør. 

DTU Engineering Technology er skabt på basis af det tidligere center for diplomingeniøruddannelse, DTU Diplom, og vil fortsat spille en stor rolle i uddannelsen af diplomingeniører på DTU. Desuden vil det have fokus på teknologimplementering i praksis inden for et bredt spektrum af ingeniørfagligheder.

”Jeg er meget glad og beæret over at få lov til at fortsætte den rejse, vi har været på et stykke tid. Som institut vil vi bl.a. komme til at skrue op for forskningen inden for didaktik, læring og ingeniøruddannelser. Vi har en stor undervisningsportefølje og vil med mange data kunne bidrage med evidens for, hvordan man skaber god læring. 

Samtidig vil vi mere systematisk udvikle viden om teknologiimplementering og styrke praksismødet med små og mellemstore virksomheder. Vores mål er at skabe endnu mere værdi for danske virksomheder og dermed bidrage positivt til teknologiudviklingen i det danske samfund,” siger den nye institutdirektør.

Malene Kirstine Holst har siden 2015 været en del af ledelsen på DTU Diplom, først som afdelingschef for innovationsafdelingen og derefter som laboratoriechef. Hun er uddannet civilingeniør i arkitektur fra Aalborg Universitet og har taget en erhvervs-ph.d. samme sted i samarbejde med den rådgivende ingeniørvirksomhed Alectia (nu fusioneret med Niras).

”Malene har et godt kendskab til DTU og det nye institut og har været en særdeles aktiv medspiller i arbejdet med at formulere strategien. Jeg er sikker på, at hun har den faglige kompetence og samtidig den nødvendige forståelse for medarbejderne til at lede udviklingen fra uddannelsescenter til forskningsinstitut,” siger rektor Anders Bjarklev.


Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
https://engtech.dtu.dk/nyheder/Nyhed?id=%7BF9BDC698-4F57-4A1C-AFA5-FA0918C909F1%7D
10 APRIL 2021