COCONF20

Studieleder, lektor
DTU Engineering Technology

Om Innovation Pilot

Innovation Pilot er et tværfagligt innovations-forløb for alle diplomingeniørstuderende fra DTU’s 17 studieretninger. Her kan man som virksomhed kan stille med idéer eller udfordringer, som tværfaglige grupper af studerende løser på innovative måder. Innovation Pilot kurset henvender sig til virksomheder over hele landet, der ønsker nye perspektiver og eksponering over for DTU studerende.
For Virksomheder - Innovation Pilot (dtu.dk)

Diplomingeniørstudernede vinder førsteplads ved #coconf20 for løsning på opgave for Boligselskabet Sjælland.

Tillykke til holdet af diplomingeniørstuderende, Team Green Heart, som i fredags vandt førstepladsen til #COconference20 for deres løsning på en bæredygtighedsudfordring stillet af Boligselskabet Sjælland. Løsningen har de udviklet i forbindelse med diplomingeniørkurset Innovation Pilot på DTU - et tværfagligt innovationsforløb  for diplomingeniørstuderende fra DTU’s 18 studieretninger. Under forløbet arbejder de studerende i tværfaglige grupper med konkrete udfordringer eller idéer, defineret af deltagende virksomheder.

”Boligselskabet Sjælland stillede os den udfordring at finde frem til en bæredygtig løsning som bl.a. kunne motivere deres beboer til at gå mere op i bæredygtighed,” fortæller Zamzam Sodal, Team Green Heart og sundhedsteknologistuderende.

Gruppens forslag gik ud på at sende en gavekurv ud til beboerne i Boligselskabet Sjælland som skulle indeholde forskellige apparater som skulle hjælpe beboerne til at spare eksempelvis på deres el - og vandforbrug. Dertil skulle den også fungere som en form for velkomst gave fra Boligselskabet til deres nye beboer og derved give dem bedre brand image. Gavekurven indeholdte også metal sugerør og tandpasta tabeletter for på en sjov måde at introducere ideen om bæredygtighed til børnefamilier.

”Ideen er ganske simpel og let at implementere, derudover er det let at tilpasse gavekurvens indhold ift. det segment man har med at gøre,” lød noget af rosen i den mundtlige feedback fra Boligselskabet Sjælland.

Med førstepladsen følger ud over æren også en præmie på 20.000 kroner.

Stort tillykke til DTU's diplomingeniørstudende på Team Green Heart: Amira Chatri, Sundhedsteknologi, Anders Rafn, Byggeri, Miljø og Infrastruktur, Deana A N Elshayah , Eksport og Teknologi, Naseeb Mohammad Minewal, Byggeri, Miljø og Infrastruktur, Piraveena Thillainathan, Eksport og Teknologi, Zamzam Sodal, Sundhedsteknologi. Lektor Anders Paarup Nielsen, DTU Diplom var vejleder for gruppen på Innovation Pilot-forløbet.

Om CoCONF20

Til COCONF20-forløbet har flere end 150 aktører fra erhvervslivet og 1300 studerende udarbejdet nytænkende løsninger på aktuelle samfundsudfordringer. Det har resulteret i 187 løsningsforslag, hvoraf de mest innovative løsninger blev fejret og pitchet foran den virtuelle fests 250 deltagere fredag den 20. november 2020.
CoConf20