Stort underviser-træf med fokus på bæredygtighed, værdiskabelse og tværfaglighed

tirsdag 01 jun 21
|
af Line Reeh

Kontakt

Hanne Løje
Lektor
DTU Engineering Technology
24 89 63 98

Om ITS21

ITS21 er en konference for undervisere fra universiteter og professionshøjskoler i hele Norden. I år foregår konferencen ONLINE den 23. - 24. juni 2021. Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding senest 7. juni 2021.

ITS21 arrangeres af det internationale netværk ”Nordic Experts in Teams Network”, som består af partnere fra videregående uddannelsesinstitutioner, fagforeninger, erhverv, gymnasier og NGO’er i Danmark, Norge og Sverige. Konferencen er støttet af Nordplus

Arrangørgruppen bag dette års konference er: :
Hanne Løje, DTU Engineering Technology
Villads Keiding, DTU Engineering Technology
Bjørn Sortland, NTNU
Rune Tranås, NTNU
Marie Löwegren, LU
Ulla Haahr, BAAA

Program og tilmelding lige her:
ITS21 Interdisciplinary Teamwork Skills for the 21st Century (tilmeld.dk)

Mød underviser-kollegaer fra hele Norden og få nye redskaber til at arbejde med tværfaglighed, værdiskabelse og bæredygtighed i en undervisningskontekst, når DTU Engineering Technology er vært for ITS21-online-konference den 23. og 24. juni 2021. Deltagelse er gratis.

”Vi glæder os til at byde velkommen til kolleger fra hele Norden, ja fra Europa, kan vi se på tilmeldingerne, til to dages inspiration og sparring om, hvordan vi klæder fremtidens changemakers på i forhold til bæredygtighed, værdiskabelse og tværfaglighed. Til gavn for både de studerende, deres kommende arbejdspladser – og for verden,” siger lektor Hanne Løje, DTU Engineering Technology, som er medarrangør af konferencen.

ITS21-konferencen foregår i år online den 23. og 24. juni 2021 og har temaet "Interdisciplinary teamwork skills for sustainability”. Takket være støtte fra Nordplus er deltagelse i år gratis.

Dette er femte gang ITS21-konferencen om ”Interdisciplinary Teamwork Skills” afholdes og samler undervisere fra videregående uddannelser, uddannelseskoordinatorer og uddannelseskonsulenter til to dages netværk og videndeling. I år er de 4 keynotes, 15 oplæg og 2 workhops centreret omkring tre hovedspor: Bæredygtighed, tværfaglighed og værdiskabelse.

”ITS21 er en fantastisk mulighed for at dykke ned i, diskutere og lære af hinandens erfaringer og høre om, hvad der rør sig rundt omkring og hvad der er af gode erfaringer og best-practice,” fortæller Hanne Løje.

Nye input til egen praksis fra eksperter og fagfæller

Bag ITS21 står en tværorganisatorisk projektgruppe med medlemmer fra både Norge, Sverige og Danmark (se boks).

"Konferencen giver muligheden for at diskutere fremtidens kompetencer med nogle af de største uddannelsesinstitutioner i Norden. Det handler om at udveksle helt konkrete erfaringer, som kan styrke de studerende og i sidste ende skabe vækst og udvikling," siger projektchef Ulla Haahr, Erhvervsakademi Aarhus.

Blandt keynotes i år er fx Are Holen og Bjørn Sortlandfra NTNU, som holder et oplæg om et særligt pædagogisk udviklingstiltag, "Eksperter i teams, som man har 20 års erfaring med på Norges Teknisk-Vitenskabelige universitet, NTNU. Alene i år har 3500 studerende, 110 faglærere og 245 "studentassistenter" deltaget i konceptet, som giver studerende kompetencer til samarbejde i tværfaglige grupper. Initiativet ved NTNU har netop vundet 'Utdanningskvalitetsprisen for høyere utdanning 2021” i Norge.

Deltagerne på konferencen kan også høre om erfaringer fra DTU, når Hanne Løje, sammen med kollegerne ) lektor Sara Grex og lektor Villads Keiding, alle DTU Engineering Technology, holder workshop om og deler erfaringer fra innovationskurset Innovation Pilot, hvor diplomingeniørstuderende på DTU i tværfaglige teams løser konkrete udfordringer stillet at danske virksomheder. Titlen på workshoppen er “Creating value with and for students and companies in course collaboration”.

Blandt oplægsholderne på konferencen er også antropolog Kristoffer Ravnbøl, CEO i Naboskab, som fortæller om resultaterne af et studie af, hvad der driver og motiverer nordiske unge i forhold til at deltage i klimakampen.

Program og tilmelding:
 ITS21 Interdisciplinary Teamwork Skills for the 21st Century (tilmeld.dk)

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.