90 studerende fra DTU Diplom i Ballerup dystede til XPI Case Competition, hvor de besøgte Falck, Sennheiser og nne pharmaplan.

90 studerende dystede til XPI Case Competition

Når du mikser nogle hold af studerende fra Eksport, Produktion samt Proces og Innovation og giver dem et par timer til at løse en konkret opgave for en virksomhed, så gør de det. Og de gør det godt. Det var meldingerne fra Falck, Sennheiser og nne pharmaplan, der netop har fået hjælp af flere hold studerende fra DTU Diplom.

XPI Case Competition havde samlet 90 studerende fra retningerne Eksport, Produktion og Proces og Innnovation til årets dyst d. 2. oktober, hvor deltagerne blev sendt ud på enten Falck, Sennheiser eller nne pharmaplan. Her ville de blive mødt af og skulle løse en reel problemstilling, som virksomheden sad med. Og holdene var tværfaglige og blandet af studerende fra de tre retninger.

Virkeligheden er en ’Competition’

Alt var nøje planlagt for hele dagen, og de studerende sad klar til at løse de udfordringer, de ville blive stillet i løbet af dagen. Og startskuddet lød fra Vicedirektør på DTU Diplom, Anders Troi, da han satte rammen for, hvad dagen går ud på, da han talte til de studerende.

”DTU Diplom er kendetegnet ved innovation, tværfaglighed og entreprenørskab, og det er det her arrangement et godt eksempel på”, sagde Anders Troi, til de studerende, der havde meldt sig til XPI Case Competition, hvor tværfaglige hold af studerende bliver bedt om at løse konkrete problemstillinger for virksomheder.

”Eksport, Produktion samt Proces og Innovation er et godt match. Og XPI Case Competition er et godt match på jeres fremtidige erhvervsrolle. For netop ’competition’ er den virkelighed I kommer ud til, når I er færdige med studiet. I en konkurrence med virkelige problemstillinger fra rigtige virksomheder får I en god forsmag på det konkurrenceprægede erhvervsliv”, sagde Anders Troi inden de studerende forlod DTU Ballerup Campus for at tage ud på enten Falck, Sennheiser eller nne pharmaplan.

Løsninger på højt niveau

Og de studerende fik brug for alle deres kompetencer, da de på kun to timer skulle løse de udfordringer, de blev stillet. Og på nne pharmaplan var de tilfredse med dagens udbytte. De seks grupper der var en tur på nne pharmaplan leverede, trods den sparsomme tid, løsninger på så et højt niveau, at virksomheden kunne bruge alle de løsninger, de blev præsenteret for.

Bag hele arrangementet ligger der et hårdt planlægningsarbejde. Julie Krogsgaard Lauersen, David Engquist og Sabine Lærke har gennem det sidste år været i gang med planlægningen, der gradvist blev mere intensiv, som arrangement nærmede sig. Og med det hårde arbejde endte dagen også med at blive en succes.

”Vi er meget tilfredse med arrangementet, og vi har fået godt med positive tilbagemeldinger. Alle deltagerne leverede et godt stykke arbejde, og selvom de forskellige cases ikke har været 100 % skræddersyet til alle, så kan udfordringen være, at se muligheden i at lære af andres kompetencer og se sit eget potentiale og sine egne kompetencer have en anden funktion end normalt” fortæller Julie.

Alumner gav gode råd

Udover de 90 studerende var der også 25 alumner, som deltog i arrangementet. Alumnerne deltog i et networkingarrangement efter selve konkurrencen, og det gav de studerende mulighed for at høre  mere om livet efter studierne.

”Der var stor interesse omkring alumnerne til networkingcafeen. De havde gode råd omkring generelle do's and don'ts, de kunne rådgive omkring praktik og hvordan man kan implementere studiet i sin hverdag, Derudover bad vi dem medbringe materiale fra deres nutid. For eksempel prototyper, kampagner, apps eller lignende, så de studerende kunne få et indblik i hvad de laver”, slutter en tilfreds Julie.